Hällefors folkhögskola

Studera teater på Hällefors folkhögskola

Oavsett om du vill utbilda dig själv inom teater eller få hjälp på din arbetsplats, i din organisation eller annan grupp kan vi på ATF stå till tjänst!

Musikteaterlinjen (på filialen i Örebro)

Kursen är en studieförberedande grundkurs på gymnasienivå som riktar sig till dig som vill utveckla dina kunskaper inom sång, musik och teater för att senare kanske söka dig vidare till andra utbildningar inom området.

Under kursens gång får du:

  • Gestalta en roll
  • Ta regi och utveckla din förmåga att nå ut till en publik
  • Utveckla ditt scenspråk genom medvetandegörande och träning av den egna kroppen, rösten och uttrycket
  • Skrivande och dramatiserande av egna och andras texter, enskilt och i grupp
  • Ljus, ljud, scenografi och mask som komplement till berättandet
  • Spela olika instrument, enskilt och i ensemble
  • Sångövningar

Läs mer här >>

Teater för dig med NPF-diagnos

I kursen Teater för dig med NPF-diagnos, jobbar vi med teater utifrån varje enskild deltagares svårigheter och behov av stöd. Teater är inte bara att ställa sig på en scen och skådespela, utan det handlar om att finna trygghet i sig själv och med sina kurskamrater. Detta är något som vi lärare jobbar mycket med i början, så att varje deltagare ska känna att tillsammans med andra kan man skapa något helt fantastiskt. I ett lugnt tempo går vi tillsammans igenom det mesta inom teater och drama.

Här får man bred kunskap om teater, tillsammans med andra personer med liknande diagnoser. Så om du vill utforka och utmana dig själv är detta kursen för dig. Kursen vänder sig i första hand till dig med diagnos inom neuropsykiatiska funktionsnedsättningar.

Vi improviserar, skriver eget material och scener, för att sista terminen jobba med ett färdigskrivet manus. 

Läs mer här >>