Kunskapsbanken

Starta en förening & driv en produktion

Här i Kunskapsbanken samlar vi information om allt du kan tänkas behöva för att starta en amatörteaterförening, de verktyg du behöver för att driva en produktion, hjälpmedel för dramaövningar och improvisationer och mycket annat! Vi har även en separat meny med all information du behöver om den europeiska persondatalagen GDPR.

På sidan Starta en förening finns information om alla steg man måste ta för att starta föreningen, registrera den och sköta om den långsiktigt. Här finns även många mallar och ansökningsblanketter som kommer behövas.

På sidan Driva en produktion finns information om hur man kan driva en teaterproduktion. Mycket av det kan även överföras på annan kulturverksamhet men alla exempel bygger på teater. Här finns även tips på olika dramaövningar för att komma igång med föreningen, samt information om ATF:s flaggskeppskurs "Ledare & eldsjälar".

På sidan GDPR finns information om allt det som måste göras för att uppfylla de bestämmelser runt personuppgifter som finns inom EU. Här finns även ATF:s policy för vår hantering av personuppgifter, t.ex. i samband med kurser.