Utbildning & Handledare

Oavsett om du vill utbilda dig själv inom teater eller få hjälp på din arbetsplats, i din organisation eller annan grupp kan vi på ATF stå till tjänst! 

Ledare & eldsjälar - Steg I & II

ATF:s flaggskeppsutbildning är Ledare & eldsjälar som utbildar företrädesvis unga personer till att axla ledarroller i sina föreningar. 

Steg 1 riktar sig främst till dig som kanske ska bli ledare för en amatörteatergrupp för första gången. Vi arbetar med vad man gör som ny ledare i en amatörteaterförening. Hur börjar man? Med vad börjar man? Hur går man sedan vidare? Vilka övningar väljer man, och varför? Vi tittar även på hur en förening är uppbyggd och du kommer även att rent praktiskt få prova på att leda en grupp. Även arbetarrörelsens historia och teaterns roll däri ingår.

Steg 2 är en fortsättning som bygger vidare på de kunskaper du fått efter att ha lett en grupp några terminer. 


Barnledarens verktygslåda

Barnledarutbildningen är ett komplement till Ledare & eldsjälar där fokus är på att utbilda ledare som ska leda yngre barn.

Fokus är på att utöka övningsbanken och samla gemensam erfarenhet. Samla kunskap om etablering och grupprocess. När vi arbetar med barngrupper är det kanske viktigast av allt att vi har roligt tillsammans. Både att våra deltagare har kul med varandra men också att vi som ledare är med och har roligt med gruppen. Det hjälper till att stärka barnens självförtroende att de får se sina ledare skratta och vara med i övningarna. När vi visar att vi också kan göra fel, missuppfatta en situation eller vågar vara tramsiga och "fula" så bjuder vi in våra deltagare att göra detsamma. Dramasalen/teatern blir en trygg plats där alla är välkomna.


Handledare

Vi har tagit fram ett handledarteam som ska kunna hjälpa till att utveckla verksamheten i arbetarrörelsens olika organisationer. Vi har färdiga upplägg för workshops/utbildningar samt forumteater med riktade teman. Vi kan även tillsammans med er planera och skräddarsy utbildningar utifrån era behov och önskemål.

Workshop/utbildning

Verktyg för organisationsutveckling då ni har behov av att:

  • Lyfta speciella teman/problem
  • Skapa bättre samarbete i gruppen
  • Reflektera kring svåra samtal
  • Hitta nya vägar i organisationen
  • Tala inför grupp