Digital styrelsekurs

04.02.2022

Den 4+8 maj 2022 håller vi en digital kurs för nyblivna styrelseledamöter. 

Kursen är öppen för medlemmar i ATF-anslutna föreningar, är helt gratis att delta på och genomförs digitalt via Microsoft Teams.

Kursen vänder sig till dig som är nybliven eller mer erfaren styrelsemedlem och sträcker sig över 10 timmar.

Under kursen arbetar vi med rubriker som Föreningens styrdokument, En förenings årshjul, Roller i styrelsen och Mitt uppdrag. Vi tittar också på hur man kan skapa delaktighet och engagemang i styrelsearbetet, och vilka värderingar som styr och påverkar oss. Det är en stor fördel om man anmäler sig tillsammans med en styrelsekollega från den egna föreningen, så man kan arbeta vidare med vissa tankar och uppdrag.

Kursledare är Git Sundberg, utbildare på ABF:s förbund. Git har också mångårig erfarenhet av styrelsearbete inom Arbetarteaterförbundet, både på lokal och central nivå.

Kursen genomförs helt digitalt via Microsoft Teams, så alla deltagare behöver en dator med stabil internetuppkoppling, en webbkamera och hörlurar med mikrofon (eller datorns inbyggda om så finns). Vi rekommenderar även att installera Teams på datorn/telefonen även om det går att ansluta via en webbläsare: https://www.microsoft.com/sv-se/microsoft-teams/download-app

Vi samlar i enlighet med GDPR in personuppgifter för att kunna rapportera- och redovisa kursen. Personuppgifterna behålls hos förbundet tills dess att redovisningen blivit godkänd, varefter de raderas. För mer info om ATF:s hantering av personuppgifter, se vår GDPR-policy