Lysistrate

29.03.2019

Det närmar sig PREMIÄR för Arbetarteater Pegasus föreställning Lysistrate! Premiär den 18 maj och spelas t.o.m. 7 juni. Biljetter bokas via Musikhuset >>

Lysistrate har fått nog av det långvariga kriget mellan Aten och Sparta. Ingenting verkar kunna få männen att lägga ner sina vapen. Lysistrate samlar Greklands kvinnor - nu ligger ödet i deras händer. Kvinnorna svär en ed att så länge kriget pågår vägra ha sex. Reaktionerna låter inte väntas på sig: Kvinnorna har blivit galna! Nu har feminismen gått för långt!

I Arbetarteater Pegasus moderniserade version av Lysistrate aktualiseras frågor om kön och sexualitet kopplat till makt. Vad händer i ett samhälle där hälften av befolkningen inte blir tagna på allvar? Hur blir reaktionen från de som hittills haft makten när ordningen utmanas? Och är det ens möjligt att förändra något som alltid har varit självklart?

Lysistrate är en komedi skriven av Aristofanes 411 f. Kr. Pegasus version bjuder på samma humor och sexuella frustration som originalet. Även om texten är moderniserad så är problematiken ändå den samma - har feminismen verkligen gått för långt?

Föreställningen är ca 1 timme lång och fika ingår i priset. Biljetter bokas via Musikhuset >>