Sommarkurs i skådespeleri

05.03.2021

Vi upprepar fjolårets succé med en skådespelarkurs under en vecka på Hällefors Folkhögskola!

Välkommen till en veckokurs i skådespeleri! Du som söker till kursen tycker om att spela teater och har kanske gjort det i skolan, eller i något amatörteatersammanhang. Du har fått mersmak och vill lära dig mer. Kursen arrangeras gemensamt av ATF och ATR.

Var: Hällefors folkhögskola, med internat.

När: 28 juni-3 juli 2021

Kursavgift: 1500 kr inkl boende, lunch, fika samt kvällsmat mån-lör.

Åldersgräns: 18 år och uppåt

Intresseanmälan: utbildning@atr.nu

Förmiddagar: Hantverkskunnandet - uppvärmning och träning av skådespelarens röst, tal och kropp. Sceniska övningar och lekar i närvaro, lyssning och samspel - när och hur de uppstår. Eftermiddagar: Genomförandet - text och roll ur en eller flera pjäser. Vi arbetar med detta hela veckan och visar upp det sista dagen.

"Masterclass" är en internationell benämning på en sammankomst där en utövare, av en specifik kunskap, håller publik lektion. Det specifika är att någon eller några av kursdeltagarna är på scenen tillsammans med instruktören medan de andra deltagarna tittar på. Ett exempel kan vara att de som är aktiva har 45min - 1timme och därefter switchar man till nästa par/grupp. Denna form brukar vara mycket uppskattad och brukar uttryckas som "man lär så mycket mer när man får se på också"!

Kursledare: Catherine Parment är utbildad vid Statens scenskola i Stockholm och en av de som startade Skånska teatern. Har sedan 1974 arbetat som skådespelare, pedagog och regissör och undervisat vid Scenskolorna i Malmö, Stockholm och Luleå. Skådespelare vid bland annat Stockholm Stadsteater, Dramaten, Teater Västernorrland, TUR-teatern och Orionteatern. Vid Norrbottensteatern anställd 2006-2016 som länsregissör, skådespelare och regissör. Arbetet som länsregissör innebar även mycket undervisning av erfarna amatörskådespelare som önskade sig kunskaper i hantverket.